Risicoscan

I love it when a plan
comes together

mr. drs. Floris Dix


Curator en dealmaker pur sang en één van de grondleggers van Turnaround Advocaten. Grootgebracht in een ondernemersgezin koos Floris in eerste instantie voor de studie Economie. Ging daarna nog Rechten studeren en zag een carrière voor zichzelf weggelegd in de internationale corporate wereld. Tot zijn professor hem op het pad van de advocatuur en het insolventierecht bracht. Daar voelde hij zich direct thuis en kwamen beide studies tot leven. Het onderwerp stille bewindvoering heeft zijn aandacht. Het liefst houdt hij zich bezig met problemen waarbij de oplossing niet voor de hand ligt in de wet. Hij brengt graag partijen met uiteenlopende visies bij elkaar.

Staat achter u door op basis van wederzijds vertrouwen samen met u een team te vormen. Dat vindt hij ook belangrijk binnen kantoor. Schuwt daarbij humor en een beetje plagerij niet.

Golf is zijn grote hobby en ooit wist hij handicap 3 te halen. Zijn gezin verdient nu meer tijd en daarom is Floris op dit moment vooral als vrijwilliger actief binnen zijn golfclub .

Mail fdix@turnaroundadvocaten.nl

Uurtarief €265.00

Praktijkgebieden en specialisaties
Insolventierecht, stille bewindvoering, ondernemingsrecht, herstructurering.

Opleidingen
Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg, 1994/1999, Nederlands Recht aan de Universiteit van Tilburg, 1999/2003, Specialisatieopleiding "Insolventierecht voor curatoren" aan de Radboud Universiteit Nijmegen (cum laude), 2005/2006 en Specialisatieopleiding Insolventierecht aan de Grotius Academie, 2010/2011.

Nevenactiviteiten
Lid van de Vereniging INSOLAD, de specialisatievereniging voor insolventierecht advocaten.

Faillissementen
Hout Brox, Adriaans Bouwbedrijf en de golfbanen Welschap, Maastricht en Naarderbos.

Stille bewindvoering
Weijmans Media Groep B.V., EMA Autobedrijven B.V. en Huishoudelijke Hulp Pantein Vivent B.V.